zaterdag 18 september 2010

RadioBaken op Soesterberg 18 t/m 26 september

Vliegbasis Soesterberg is uniek in Nederland: meer dan veertig jaar was de basis ontoegankelijk voor publiek. Nu wordt het als natuurgebied teruggegeven aan de Utrechtse inwoners. Van 18 t/m 26 september verschijnt op de landingsbaan het radiostation met daar omheen zeven kleine ontvangsthuisjes. In negen uitzendingen ontrafelt kunstenaar Robbert van der Horst samen met zijn gasten deze paar honderd vierkante meter Nederland.

RadioBaken is een live radioverslag, documentaire én theatervoorstelling tegelijk. Kom langs en word deelgenoot van de uitzending of luister in de buurt naar je radio (105 FM). Hoor de verhalen van bewoners rondom de basis, ontmoet een oud vliegenier, proef de zelfgebakken cake van de buurvrouw en ervaar de weidsheid van het landschap.

RadioBaken is onderdeel van de Week van het Landschap en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrede van Utrecht. In voormalige shelters van de F-15’s, op de landingsbaan en in munitiebunkers vindt in die week een natuur- en cultuurfestival plaats. De Vrede van Utrecht ontwikkelt de komende jaren culturele activiteiten op weg naar 2013 onder de noemer ‘Soesterberg Art Port’.

Locatie: Vliegbasis Soesterberg
Data: 18 t/m 26 september (behalve maandag)
Tijden: van 14.00 tot 15.00 uur en op zaterdag 25 sept van 16.00 tot 17.00 uur kom een ruim kwartier eerder!!!
Frequentie: 105 FM
Toegangsprijs € 5,- per persoon
Reserveren is NIET noodzakelijk, maar mag wel, klik hier . Verzamelplaats voor Radiobaken is het Paul Lemmenfietspad dat loopt over de grote baan. Te bereiken via de hoek van de Montgomeryweg en Batenburgweg (bedrijventerrein Soesterberg Noord). Daar kan je ook nog een kaartje kopen bij de radiobaken caravan.(indien beschikbaar)