Jan Arends werkte onder andere als schoenmaker, fabrieksarbeider, copywriter en ijscoman. Ook trok hij regelmatig in bij welgestelde dames, om als huisknecht voor hen te werken en zich door hen te laten vernederen. Zodra hij medelijden bespeurde, nam hij ontslag.
Door de literaire wereld voelde Arends zich zijn leven lang niet serieus genomen. In zijn werk en daarbuiten liet hij dat duidelijk merken. Hij werd bekend met zijn korte verhaal Keefman, het relaas van een patiënt tegen zijn behandelaar. Zeker zeven jaar van zijn leven bracht Arends door in klinieken om zich te laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en 'onrustige geest'.
Op de dag dat zijn dichtbundel Lunchpauzegedichten verscheen, maakte hij een einde aan zijn leven. Om acht uur 's avonds sprong hij uit het raam van zijn flat aan het Roelof Hartplein in Amsterdam.
Een voorstelling door en van de Tijdelijke Samenscholing: Michiel Bakker, Carole van Ditzhuyzen, Janneke Remmers en Stan Vreeken. Gebaseerd op het werk van Jan Arends, en in het bijzonder op Keefman, op Aantekeningen uit het ondergrondse van Fjodor Dostojevski en op het community art project Post Secret. Met medewerking van Vincent van den Berg en Czeslaw de Wijs ('t Barre Land)
zie website BL